recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
İsyan İncir Reçeli
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Güneşte Reçel Yapımı
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Nar Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Organik Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Tüm Sayfalar >>









Şeftali Reçeli

Şeftali reçeli, Kahvaltı masalarında rengarenk reçel  çeşitlemeleri vazgeçilmezlerimiz arasındadır.Neredeyse yaz meyvelerinin her çeşidinden yaptığımız reçeller kavanozlarda rengarenk bir görünüm yaratması iştah açmaktadır.  Yaz boyunca yediğimiz şeftaliyi kışı da düşünerek şeftali reçelini yapmak hiç de fena olmaz. Size mis gibi bilindik olmayan şeftali reçelinin tarifini vereceğim. 

Malzemeler;
  • 1 kg şeftali (ne çok sert ne de yumuşak olmalı)
  • 3 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su 
  • 1 çay kaşığı  limon tuzu veya yarım limon suyu
  • Bir fiske tuz
Şeftali ReçeliŞeftali Reçelinin Yapılışı 

Önce şurubu ocağa koyalım. Tencereye suyu ve şekeri koyup karıştıralım. Kaynamaya bırakalım. Önceden yıkadığımız şeftalileri  bir tülbente koyun ve kaynar suyun içine koyalım. Bir dakika bekledikten sonra hemen soğuk suya batırıp çıkaralım.Böylece şeftalilerimiz kolayca soyabiliriz. Şeftalilerin kabuklarını temizleyip, ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkartalım. Şeftalilerimizi kabuğunu soyduktan sonra çok ince olmayacak şekilde bir kaç dilim haline getirdikten sonra küp küp doğrayalım. Kaynayan şurubumuzu  tatlı şerbeti kıvamına gelene kadar kaynatalım.Şeftali reçelinde şekere yatırıp bekletmek, şeftalilerin dağılmasına yol açmaktadır. Şerbete atılınca şeftalilerimiz dağılmıyor. Kaynayan şerbetin içine küp küp doğradığımız şeftalileri atalım. Sık sık karıştırmayalım. Kaynadıkça biriken köpükleri bir kevgir yardımıyla alın. Şeftaliler kendi bıraktığı suyu çekene kadar pişirmeye devam edelim. Yaklaşık yirmi  dakika kadar kaynatalım. Şeftaliler iriliğini kaybedince şeftali reçelimiz olmuş demektir. Ocaktan indirmeden birkaç dakika önce limon tuzunu veya limon suyunu ekleyelim. Kaynamış olan reçelimizi  ister bir müddet güneş ışığında bekletip kavanozlara koyalım.İster de sıcakken kavanozlara  koyup soğuyunca ağzını  kapatalım. Şeftali reçelimizi soğuduktan sonra mutlaka serin ve kuru  bir yerde saklanmalıdır.  Şeftali reçeli tarifini büyük bir keyifle hazırlamanız ve sevdikleriniz ile birlikte afiyetle yemeniz dileğiyle!

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 16:13:41

Şeftali Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Şeftali Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin her bölgesinde yapılan güzel bir reçel türüdür. Reçel genellikle kahvaltılarımız da yerini alan şekerli bir karışımdır ve daha çok meyvelerden yapılmaktadır. Oktay Usta Ayva Re...

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Alıç Reçeli

Alıç reçeli, aslında ülkemizde çok fazla bilinmeyen ama çok faydası olan alıç ağacının meyvesidir. Dalında taze toplanan alıç meyveleri ile pişirilen reçel, ekşimsi bir tada sahiptir. Bu meyve çok ekşi bir tada sahip olduğu için r...

Reçelli Kurabiye Tarifi

Reçelli kurabiye tarifi gün içinde tatlı ihtiyacını lezzetli bir şekilde gidermek isteyenler için ideal bir tariftir. Yapımı oldukça basit ve hızlı olmasının yanı sıra hemen hemen her tür reçel ile yapılabilir. Hamura katacağınız...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Cevizli Ayva Reçeli

Cevizli Ayva Reçeli, Türk mutfağında reçel olmadan sabah kahvaltısı düşünülemez. Sabah kahvaltılarının  vazgeçilmezi olan ve birçok çeşidi bulunan reçel çeşitleri arasında cevizli ayva reçeli tercih edilmektedir. Son zamanlarda re...

Hünnap Reçeli

Hünnap reçeli, hünnap Çin'de çok eskilerden beri bilinen ve şifa kaynağı olarak kullanılan ve tüketilen bu meyve oldukça düşük kalorili bir besindir. Fakat verdiği enerji çok yüksektir. Çok ince kabuklu olan bu meyvenin hazmı çok...

Biber Reçeli

Biber Reçeli, Bu tarif hem çok farklı hemde enfes bir tariftir. Biber seven kişilerin bayılacağı bir reçel tarifidir. Eminim bir çoğumuzun böyle bir reçel mi varmış dediklerini duyar gibiyim evet var böyle bir lezzet özellikle Gün...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017