recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Reçel Nasıl Saklanır

Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de, hiç biri ev yapımı reçellerin yerini tutmaz. Mevsiminde özenle yaptığınız çilek reçelini, vişne reçelini, patlıcan reçelini, ceviz reçelini uygun saklama koşullarında tutarsanız, aynı lezzette tüketebilirsiniz. Reçellerin raf ömrünü uzatmak için sizlerde bazı hususlara dikkat etmelisiniz.

Reçel saklama koşulları nelerdir?

Reçel cam kavanozda saklanmalı: Reçeli pişirme aşamasında üzerinde köpükler oluşur. Genellikle bu köpüklerin alınması gerektiği söylenir. Bunu yaparken şekerin suyunun azalmaması için biraz dikkatli olmalısınız. Bunu öncelikle reçel iyice soğumadan ya da reçel kaynadığı sırada yapmalısınız. Suyun içine batırılmış madeni bir süzgeç yardımıyla köpükleri alırsanız, özenle hazırladığınız reçelin suyu azalmaz. Reçeli ister tencerede soğutabilir, isterseniz direkt olarak cam kavanozlara koyarak soğutabilirsiniz. Cam kavanoza koymayı tercih ederseniz, soğumasını beklerken kavanozun kapağını kapatmayın. Üzerine ince bir tülbent örterek bekletmeyi tercih edin.

Reçel Nasıl Saklanır

Kavanoza koyulan reçel hava almamalı: Ev yapımı reçelin daha uzun ömürlü olmasını ve şekerlenmemesini sağlamanız için, kavanozun içinde hava kalmamalıdır. Bu yüzden kavanozun içine koyduğunuz reçeli daha sonra ters çevirin ve bu şekilde beklemeye bırakın. Böylece kavanozdaki hava kabarcıklarını önler, kavanozun kapağının sıkışıp hava almasına mani olursunuz. Bunun için hazır satılan hava almayı önleyen kağıtlarda bulunmaktadır. Bunu kavanozun kapağını kapatırken arasına koyabilir ve reçelin hava almasını önlersiniz.

Kavanozdaki reçeller serin ve karanlık yerde saklanmalıdır: Reçelinizi hava almayacak şekilde kavanozlara koyunca, bunları ışık almayan, sıcak olmayan bir yerde saklamaya özen gösterin.

Bu önlemlerin dışında, reçelin küflenmesine engel olmak için reçeli pişirirken karıştırma işleminde metal kaşık kullanmamalısınız. Buradaki kimyasal etkileşim reçelinizin raf ömrüne olumsuz etki yapar, erkenden bozulmasına neden olur. Reçeli sağlıklı bir şekilde tüketmeyi arzu ediyorsanız, buna dikkat etmelisiniz.

Bazı kişiler reçel pişirirken çok fazla köpürdüğünden şikayet ederler. Buna engel olmak için size küçük bir püf noktası verelim. Reçelin içine küçük bir parça tereyağı koyarsanız köpürmeye engel olursunuz. Ancak reçel soğuduktan sonra çok bariz olmasa da, yandan bakıldığından reçelde minik yağ zerreciklerini görebilirsiniz. Bu reçelin tadına, kokusuna etki etmez.

Sizlere şekerlenmiş reçeller hakkında da bir tavsiyede bulunalım. Şekerlenmiş reçelleri atmayın. Bunları içine sıcak su konmuş bir kasenin içinde bekletin. Şekerleri eridikten sonra, reçeliniz yeniden yenilebilecek kıvamına gelecektir.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 17:02:04

Reçel Nasıl Saklanır Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Reçel Nasıl Saklanır"

Asuman sönmez

Reçel tam denilenin tersine buzdolabıbda saklanır.

2017-05-27

Kullanıcı oyu: 4,5
Diğer () yorumu göster

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göster...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde bar...

Portakal Reçeli

Portakal reçeli, Pişirirken evinizde mis gibi kokunun saracağı güzelliği vişne reçeli ile eşit şartlarda olan bir reçel. İster kabuğundan ister de sadece içinden yapabileceksiniz. Pişirirken biraz da  kabuk tarçın ekleyebilirsiniz...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017