recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
İsyan İncir Reçeli
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Güneşte Reçel Yapımı
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Nar Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Organik Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Tüm Sayfalar >>









Nar Reçeli

Nar reçeli, kırmızı reçel grubuna girdiği için yapımı aşamasında çok köpüklü olacaktır. Köpüklerin alınmasına dikkat edilmelidir, çünkü lezzet bakımından bu çok önemlidir. Bu nedenle, reçelin fazla köpürmesine engel olmak için bir çay kaşığı kadar tere yağı kullanılmalıdır. Gereken malzemeleri ayarlayıp reçel yapımına başlanır.

Nar reçeli için gerek malzemeler:

  • İki kilogram nar
  • Bir kilogram toz şeker
  • İki adet limon suyu. 

Nar reçeli yapılırken, alınan iki kilogram narın içerisinden bir tanesini ayırırız. Bu ayırdığımız nar bize daha sonra lazım olacaktır. Şimdi nar reçeli yapımına geçebiliriz.

Nar reçelinin yapılışı:

Alınan iki kilogram narların hepsini ayıklarız ve suyunu sıkarız. Sıkılan nar suyunu büyük bir tencereye koyduktan sonra gereken şekeri de tencereye aktarırız. Nar suyunu ve şekeri bir biriyle harman ettikten sonra tencereyi ocağın üzerine koyarız ve kaynaması için bekleriz. Bu sürede kaynaması için beklediğimiz nar suyunun üzerinde oluşan köpüklerini alırız. 

Köpüklerini alarak kaynamasını beklediğimiz nar suyu, kaynamaya yüz tuttuğu zaman, altını kısmalıyız. Kısık ateşte nar suyunu kaynatmaya devam etmeliyiz. Bu noktadan sonra daha fazla köpüklenmemesi için bir çay kaşığı tereyağı ilave ederiz. Bu sayede ateş üzerinde kaynatılan nar suyu köpüklenmez. Bu aşamadan sonra ayırdığımız bir adet narı ayıklarız ve nar tanelerini kaynamakta olan nar suyuna ekleriz. Daha sonra yaklaşık yirmi dakika daha kaynamasını bekleriz. Ateşte pişmekte olan reçelin ocaktan almadan yaklaşık on dakika kadar önce limon suyunu ilave ederiz ve kaynamasına devam ederiz. 

Nar Reçeli

Kaynaması biten nar suyunu ocaktan alırız. Dökülmeyecek bir yere koyduktan sonra, muhafaza edeceğimiz bir kavanozu alıp, kuru olup olmadığına bakarız. Kuru ise işleme devam ederiz eğer kuru değil ise kavanoz, onu iyice kuruturuz. Kavanoz işlemi halledildikten sonra tenceredeki nar suyunu kavanoza yerleştiririz. Daha sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatırız. Kapağın akıtıp akıtmadığını öğrenebilmek için, kavanozu ters çeviririz. Eğer akıtıyorsa kavanozu değiştirmeliyiz. Eğer akıtmıyorsa nar reçeli işlemi bitmiş demektir. İşlemi biten nar reçelini, serin ve ışık görmeyen bir yerde muhafaza ederiz. Artık nar reçelimiz hazırdır ve kullanılacağı ana kadar orada serin ve ışık görmeyen bir yerde muhafaza edilmelidir.  Nar reçelimiz soğuduktan sonra servis edilebilir.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 16:19:26

Nar Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Nar Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin her bölgesinde yapılan güzel bir reçel türüdür. Reçel genellikle kahvaltılarımız da yerini alan şekerli bir karışımdır ve daha çok meyvelerden yapılmaktadır. Oktay Usta Ayva Re...

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Alıç Reçeli

Alıç reçeli, aslında ülkemizde çok fazla bilinmeyen ama çok faydası olan alıç ağacının meyvesidir. Dalında taze toplanan alıç meyveleri ile pişirilen reçel, ekşimsi bir tada sahiptir. Bu meyve çok ekşi bir tada sahip olduğu için r...

Reçelli Kurabiye Tarifi

Reçelli kurabiye tarifi gün içinde tatlı ihtiyacını lezzetli bir şekilde gidermek isteyenler için ideal bir tariftir. Yapımı oldukça basit ve hızlı olmasının yanı sıra hemen hemen her tür reçel ile yapılabilir. Hamura katacağınız...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Cevizli Ayva Reçeli

Cevizli Ayva Reçeli, Türk mutfağında reçel olmadan sabah kahvaltısı düşünülemez. Sabah kahvaltılarının  vazgeçilmezi olan ve birçok çeşidi bulunan reçel çeşitleri arasında cevizli ayva reçeli tercih edilmektedir. Son zamanlarda re...

Hünnap Reçeli

Hünnap reçeli, hünnap Çin'de çok eskilerden beri bilinen ve şifa kaynağı olarak kullanılan ve tüketilen bu meyve oldukça düşük kalorili bir besindir. Fakat verdiği enerji çok yüksektir. Çok ince kabuklu olan bu meyvenin hazmı çok...

Biber Reçeli

Biber Reçeli, Bu tarif hem çok farklı hemde enfes bir tariftir. Biber seven kişilerin bayılacağı bir reçel tarifidir. Eminim bir çoğumuzun böyle bir reçel mi varmış dediklerini duyar gibiyim evet var böyle bir lezzet özellikle Gün...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017