recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
İsyan İncir Reçeli
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Güneşte Reçel Yapımı
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Nar Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Organik Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Tüm Sayfalar >>









Kivi Reçeli

Kivi reçeli, kivi reçelini yaparken dikkat edilmesi gereken öncelikli husus, kivilerin yumuşamamış, yani sert olmasıdır. Yumuşak olan kiviler, kaynatma esnasında eridikleri için reçel yapılacak kivilerin sert olmasına çok dikkat edilmelidir. Kivi reçeline, kivi meyvesinin kendi doğallığından ekşi olması sebebi ile bu reçeli yaparken limon kullanılmasına gerek duyulmamaktadır. 700 ml’lik kavanozu dolduracak bir reçel için gerekli olan malzemeleri söylemeye başlayarak, kivi reçeli yapımına geçebiliriz. 

 Kivi reçeli yapımında kullanacağımız malzemeler:

  • Beş-altı adet seçilmiş sert kivi,
  • İki su bardağı su, 
  • İki su bardağı toz şeker, 
  • İki adet karanfil, 
  • Reçelimizi kaynatmak için küçük bir tencere ve kavanoz. 

Ölçüleri küçük ve yapımı basit olan kivi reçelinin yapım aşamasına geçiyoruz.

Kivi reçelinin yapılışı;

Kivi reçelimizi yapmak için, öncelikle tenceremizi önümüze alıyoruz. Tenceremizin içerisine önceden ayarlamış olduğumuz iki su bardağı suyu koyuyoruz. İçerisine yine önceden ayarlamış olduğumuz iki su bardağı miktarındaki şekeri ilave edip, kaynamaya bırakıyoruz. Su ve şekerimiz kaynarken, bizde bu arada kivilerin kabuklarını soyarak daire olacak şekilde dilimliyoruz. Yaklaşık 25 dakika boyunca kaynatılacak olan suyumuzun içerisine, suyumuz 25 dakika kaynadıktan sonra, daire şeklinde dilimlenmiş olduğumuz kivileri ve karanfilleri ekliyoruz. Ve ocağın altını kısıp karışımımızı kaynatmaya devam edelim. Kaynamakta olan kivi reçelimizin aşırı şekilde köpürmesini istemiyorsak içerisine çok küçük bir miktar tereyağı koyabiliriz. 

Kivi Reçeli

Yaklaşık 20 dakika boyunca kaynatmış olduğumuz  reçelimizin altı kapatıyoruz. İçerisine kivi reçeli koyacağımız, daha önceden hazırlamış olduğumuz kavanozun içinin, reçelimizin küflenip, bozulmaması için, ıslak ve temiz olmasına dikkat etmeliyiz. Kavanozun içi ıslak ise iyice kuruttuktan sonra kullanmalıyız. Kuru ise de her ihtimale karşı kavanozun içini silmeliyiz ve tam emin olduktan sonra kullanmalıyız. Kavanozumuzu yanımıza alarak içerisine kaynatmış olduğumuz kivi reçelimizi sıcak olarak aktarıyoruz. 

Kivi reçelimizi kavanoza aktardıktan sonra soğumasını bekliyoruz. Soğuyan kivi reçelimizin üzerinde oluşan hava köpüklerini, reçelimizin küflenmesine sebep olmasın diye, kağıt havlu ile alıyoruz. Reçelimizin hava alarak, şekerlenip, küflenmemesi için, kavanozu muzun kapağını kapatmadan önce kavanozun üzerine, hava almasını önlemek için kağıt ve ya naylon koyduktan sonra kavanozun kapağını kapatmalıyız. Kapattığımız kapağın sıkı olmasına hava geçirmemesine dikkat etmeliyiz. Hazır olan kivi reçelimizi serin ve ışık almayan yerde muhafaza etmeye dikkat etmeliyiz. kivi reçelimiz hazırdır ve servis edilebilir.

Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 16:20:30

Kivi Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kivi Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Rendelenmiş Ayva Reçeli

Rendelenmiş ayva reçeli: Ayva reçeli reçel çeşitleri arasında en çok bilinen reçel türleri arasında yer almaktadır. Ayva reçeli eşsiz bir lezzete sahip olan bir reçeldir. Kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan reçel çeşit...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde bar...

Cevizli Ayva Reçeli

Cevizli Ayva Reçeli, Türk mutfağında reçel olmadan sabah kahvaltısı düşünülemez. Sabah kahvaltılarının  vazgeçilmezi olan ve birçok çeşidi bulunan reçel çeşitleri arasında cevizli ayva reçeli tercih edilmektedir. Son zamanlarda re...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Kızılcık Reçeli

Kızılcık reçeli, ekşi tadı ile bilinen kızılcık reçeli, mutfaklarda farklı şekillerde kullanılır. Hamaratlı kadınlar, kızılcık reçeli yaparak birçok tatlının sosunda bu reçeli kullanabiliyorlar. Ekşimsi ve mayhoş tada sahip reç...

Bergamot Reçeli

Bergamot reçeli; nefis kokusu ile herkesin çok sevdiği bir reçel çeşitidir. Bergamot tadı ve kokusu oldukça etkileyici bir turunçtur. Ülkemizde Akdeniz bölgesinde yetişen bergamot aroma olarak pek çok şeyde kullanılmaktadır. Bunla...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Kabak Reçeli Kireç

Kabak reçeli kireç, canınız tatlı bir şeyler istediğinde ağız tadıyla yiyebileceğiniz bir reçel yada tatlı da diyebiliriz kabak reçeli için. Çıtır çıtır ve ağzınıza aldığınızda kolayca yiyebileceğiniz harika bir lezzet. Bu reçeli...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017