recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
İsyan İncir Reçeli
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Güneşte Reçel Yapımı
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Nar Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Organik Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Tüm Sayfalar >>









Kiraz Reçeli

Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az 4 ünde kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerindendir kiraz reçeli. Güzel kiraz reçelinin püf noktalarından en önemlisi ana malzeme olan kirazın kendi yöresinden tedarik edilmesidir. Çünkü en iyi yetiştiği yerden elde edilen kiraz ile herhangi bir yerden elde edilen kirazla yapılan reçelin kıyas edilemeyeceği aşikardır.

Reçel yapımında kullanılacak malzemelerimiz:

  • 700 gram kiraz
  • 2 adet limon
  • 1 kaşık tereyağı
  • yarım litre su
Kiraz reçeli yapılışı

Kirazın özellikle son zamanlarda yapılan festivallerle adını sıkça duyuran Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi kiraz tedarik edilmek için biçilmiş bir yerdir. Kiraz reçelinin yapımına geldiğimiz zaman ise öncelikli olarak arzu ettiğiniz miktarda aldığınız kirazları çok temiz bir şekilde yıkayınız. Kirazlar yıkandıktan sonra sapları mutlaka çıkarılmalıdır çünkü sapları reçelin tadını kolayca bozabilmektedir. Çengelli iğne ile çekirdekleri çıkarılarak kirazlar bir sonraki aşamaya hazırlanır. 

Kiraz Reçeli
Bir sonraki aşamada ise bütün kirazlar eksiksiz olarak bir tencereye alınıp üzerine toz şeker dökülür. Toz şekerin miktarı kiraz miktarına göre değişmektedir. Toz şeker döküldükten sonra tencere buzdolabında yaklaşık 24 saat bekletilir. Bu bekletildikten  sonra şeker tencerenin içinde erimiş olup kirazların ise suyunu saldığı görülecektir. Kirazlar iyice suyunu saldıktan sonra ocağa alınırlar. Kaynayıncaya kadar bekletilir ve altı kısılır ve üzerinde biriken köpükler büyük bir hassasiyetle alınır. Başlangıçta 1 kaşık tereyağı atarsanız bu işlemde köpükleri almak zorunda kalmazsınız çünkü köpüğe rastlayamazsınız bu işlemden sonra. 

Reçel tam kıvamını alana kadar ocakta bekletilir. Ocaktan kaldırılmaya yakın içine yaklaşık 2-3 limonun suyu dökülür. Yaklaşık 10-15 dakika daha kaynatıp reçel imiz ocaktan alınır. çok önemli bir nokta ise sıcak sıcak iken kavanozlara konulmalıdır reçel. Sıcak konulduktan sonra kapağı asla kapatılmamalıdır. Reçel kavanozun içinde soğuduktan sonra kapağı kapatılarak beklemeye alınmalıdır. Yukarıda belirtilen tarifin aşamaları eksiksiz olarak yapıldığında eşsiz bir kiraz reçeli yapacağınızdan hiç şüpheniz olmamalıdır. Bazı aşamalar yöreden yöreye çok farklı olmasa da bir kaç detay bakımından farklılıklar gösterebilmektedir. Siz de kendi damak zevkinize göre tarifte çeşitli değişiklikler yaparak damak tadınıza en uygun tadı bulabilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 16:22:46

Kiraz Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kiraz Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin her bölgesinde yapılan güzel bir reçel türüdür. Reçel genellikle kahvaltılarımız da yerini alan şekerli bir karışımdır ve daha çok meyvelerden yapılmaktadır. Oktay Usta Ayva Re...

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Alıç Reçeli

Alıç reçeli, aslında ülkemizde çok fazla bilinmeyen ama çok faydası olan alıç ağacının meyvesidir. Dalında taze toplanan alıç meyveleri ile pişirilen reçel, ekşimsi bir tada sahiptir. Bu meyve çok ekşi bir tada sahip olduğu için r...

Reçelli Kurabiye Tarifi

Reçelli kurabiye tarifi gün içinde tatlı ihtiyacını lezzetli bir şekilde gidermek isteyenler için ideal bir tariftir. Yapımı oldukça basit ve hızlı olmasının yanı sıra hemen hemen her tür reçel ile yapılabilir. Hamura katacağınız...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Cevizli Ayva Reçeli

Cevizli Ayva Reçeli, Türk mutfağında reçel olmadan sabah kahvaltısı düşünülemez. Sabah kahvaltılarının  vazgeçilmezi olan ve birçok çeşidi bulunan reçel çeşitleri arasında cevizli ayva reçeli tercih edilmektedir. Son zamanlarda re...

Hünnap Reçeli

Hünnap reçeli, hünnap Çin'de çok eskilerden beri bilinen ve şifa kaynağı olarak kullanılan ve tüketilen bu meyve oldukça düşük kalorili bir besindir. Fakat verdiği enerji çok yüksektir. Çok ince kabuklu olan bu meyvenin hazmı çok...

Biber Reçeli

Biber Reçeli, Bu tarif hem çok farklı hemde enfes bir tariftir. Biber seven kişilerin bayılacağı bir reçel tarifidir. Eminim bir çoğumuzun böyle bir reçel mi varmış dediklerini duyar gibiyim evet var böyle bir lezzet özellikle Gün...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017