recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
İsyan İncir Reçeli
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Güneşte Reçel Yapımı
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Nar Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Organik Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Tüm Sayfalar >>









Kapari Reçeli

Kapari reçeli, Kapari halk arasında geber otu olarak bilinen bir bitkidir. Akdeniz ikliminde yetişen bitki Doğu Karadeniz, Güneydoğu illerinde de doğal olarak kendiliğinden yetişmektedir. Fosfor, potasyum, kalsiyum gibi mineraller bakımından oldukça zengin olan bitki sağlık açısından da çok faydalıdır. Kaparinin faydalarından yararlanmanın en ideal yolu reçelini tüketmektir. Kaparinin Faydalarını kısaca özetlemek gerekirse;

  • Ağrı kesici olarak tüketilebilir
  • Kabızlığı önleyici etkisi bulunmaktadır.
  • Sindirim sistemine karşı iyi gelir.
  • Balgam söktürücü etkisi vardır.
  • Adet düzensizliğine karşı iyi gelir.
  • Romatizma ağrılarını hafifletmek için tüketilebilir.
  • Felç olasılığını e aza indidir.
  • Kan bozukluğuna karşı faydalıdır.
  • İdrar söktürücü etkisi vardır.
  • Basura karşı iyi gelir.
  • Dalak büyümesine karşı kullanılabilir.
  • Ülser ve mide rahatsızlıklarına karşı iyi gelir.
  • Karaciğerin daha fonksiyonel olarak çalışmasına yardımcı olur.
  • MS hastalığına karşı faydalıdır.
Kapari Reçeli

Kapari bitkisinin bu sayılanlar haricinde daha birçok faydası bulunmaktadır. Ancak tüketiminde çok dikkatli olunmalıdır. Aksi halde fayda yerine zararları ile karşı karşıya kalınabilir. Kapari zehirleyici etkisi olan bir bitkidir. Kaparinin en ideal tüketim şekli aşırıya kaçmadan reçel olarak tüketimidir. Reçel haricinde çay, tablet gibi versiyonları da tüketilebilir.

Kapari Reçeli İçin Gerekli Malzemeler

  • Kapari
  • Sönmüş kireç
  • Kullanılan kapari miktarı kadar toz şeker
  • 3 tane karanfil
  • 1 tane limon suyu

Kapari Reçeli Hazırlanışı

Kapariler 1 hafta boyunca soğuk suyun içinde beklenir. Kaparilerin suyu her gün düzenli olarak değiştirilir. 1 hafta sonra kapariler sönmüş kireç içinde 1 saat kadar tutulur. Daha sonra suyu süzülerek uygun bir tencereye alınır. Kaparilerin ölçüsüne göre üzerine toz şeker ve bir miktar su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Toz şeker eriyene kadar karıştırılır. Kapariler piştiğinde üzerine karanfil ve limon suyu eklenerek 1-2 taşım daha kaynatılarak ocaktan alınır. Hazır hale gelen ve her derde şifa olan kapari reçeli bu aşamadan sonra tüketim için hazır. Cam kavanozlara alınarak saklanır. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 16:11:27

Kapari Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kapari Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Rendelenmiş Ayva Reçeli

Rendelenmiş ayva reçeli: Ayva reçeli reçel çeşitleri arasında en çok bilinen reçel türleri arasında yer almaktadır. Ayva reçeli eşsiz bir lezzete sahip olan bir reçeldir. Kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan reçel çeşit...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde bar...

Cevizli Ayva Reçeli

Cevizli Ayva Reçeli, Türk mutfağında reçel olmadan sabah kahvaltısı düşünülemez. Sabah kahvaltılarının  vazgeçilmezi olan ve birçok çeşidi bulunan reçel çeşitleri arasında cevizli ayva reçeli tercih edilmektedir. Son zamanlarda re...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Kızılcık Reçeli

Kızılcık reçeli, ekşi tadı ile bilinen kızılcık reçeli, mutfaklarda farklı şekillerde kullanılır. Hamaratlı kadınlar, kızılcık reçeli yaparak birçok tatlının sosunda bu reçeli kullanabiliyorlar. Ekşimsi ve mayhoş tada sahip reç...

Bergamot Reçeli

Bergamot reçeli; nefis kokusu ile herkesin çok sevdiği bir reçel çeşitidir. Bergamot tadı ve kokusu oldukça etkileyici bir turunçtur. Ülkemizde Akdeniz bölgesinde yetişen bergamot aroma olarak pek çok şeyde kullanılmaktadır. Bunla...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Kabak Reçeli Kireç

Kabak reçeli kireç, canınız tatlı bir şeyler istediğinde ağız tadıyla yiyebileceğiniz bir reçel yada tatlı da diyebiliriz kabak reçeli için. Çıtır çıtır ve ağzınıza aldığınızda kolayca yiyebileceğiniz harika bir lezzet. Bu reçeli...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017