recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Kabak Reçeli Kireç

Kabak reçeli kireç, canınız tatlı bir şeyler istediğinde ağız tadıyla yiyebileceğiniz bir reçel yada tatlı da diyebiliriz kabak reçeli için. Çıtır çıtır ve ağzınıza aldığınızda kolayca yiyebileceğiniz harika bir lezzet. Bu reçeli kirece yatırmaktaki amaç ise pişme aşamasında iken dağılıp marmelat haline gelmesini önlemek içindir. Kirece yatırma işlemi sadece kabak reçeli için değil aynı zamanda elma reçeli, kayısı reçeli, erik ve incir gibi meyvelerin reçel yapımında da meyvelerin dağılmasını önlemek için kullanılmaktadır. Yapacağımız reçel Antakya yöresine ait bir tatlı türü olup oldukça zaman ve zahmet gerektiren ama yediğinizde tüm harcadığınız zamana ve emeğe değen bir tatlıdır. Kabak reçeli sade tüketilebileceği gibi üzerine tahin ve ceviz de atılarak daha lezzetli bir hale getirilip tüketilebilmektedir. Bu reçel için çeşitli kabaklar kullanılmaktadır. Biz bu reçelin yapımında bal kabağı kullanacağız. şimdi bu güzel lezzetin malzeme listesi ve yapımına bakalım.

Kabak reçeli için gereken malzemeler:
  • 1 kilo gram bal kabağı (soyulmuş halde)
  • 5 su bardağı şeker
  • 6 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 yemek kaşığı kadar dut pekmezi 
  • 300 gram kadar sönmemiş kireç
Kabak reçeli yapımı:

Öncelikle kabakları içine yatıracağımız kireç kaymağını hazırlıyoruz. Sönmemiş kireci akşamdan büyük bir kabın içine alıyor ve üzerine suyunu ekleyip berraklaşması için sabaha kadar bekletiyoruz. Hazırladığımız kirecin üzerini yarı açık olacak şekilde örtüyoruz. Sabaha kadar bekletip dinlendirdiğimiz kireçli suyu çok fazla hareket ettirip bulandırmadan berrak olan kısmını başka bir kap içerisine alıyoruz. Bu arada kabakları kalın doğrarsak dışı çıtır, içi yumuşacık hemde lezzetli bir tatlı olur. Doğradığımız kabakları ayırdığımız berrak kireç suyunun içine koyuyor ve kabaklar suyun yüzüne çıkmasın diye de üzerine ağırlık koyuyoruz. Kabakları bu suda olabildiğince fazla bekletiyoruz. Daha az bırakırsak kabaklar pişme esnasında dağılabilir ve istenilen sertlikte olmazlar. 10-12 saat kadar kireç suyunda beklettiğimiz kabakları bu sudan alıyor ve 4-5 su duru suyla yıkıyoruz. İyice yıkadığımız kabakları başka duru su içine alıp 1-2 saat kadar bu duru suda bekletiyoruz. Kabakları çıkarmaya yakın reçeli yapacağımız tencerenin içine şekeri, suyu ve pekmezi alıp 5-6 dakika kadar ısınması için ocağın altını açıyoruz. Sudan aldığımız kabakları henüz kaynamamış olan şerbete ekliyor ve karıştırıyoruz. Reçel kaynamaya başladıktan sonra altını kısıyoruz ve ara ara bir kevgir yardımıyla karıştırıyoruz. 2-3 saat kadar kaynayıp şeffaf hale gelen kabak reçelinin şerbetinin kıvam alması için altını açıyoruz. Kıvam almaya başlayan reçele son olarak limon tuzunu ekleyip bir kaç dakika daha kaynatıyor ve altını kapatıyoruz. Saklayacağımız cam kavanozları reçel sıcakken dolduruyor, soğuduktan sonra kapağını kapatıyoruz. Reçelleri kuru ve serin bir yerde muhafaza ediyoruz.

Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 11.11.2016 11:45:42

Kabak Reçeli Kireç Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kabak Reçeli Kireç"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göster...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde bar...

Portakal Reçeli

Portakal reçeli, Pişirirken evinizde mis gibi kokunun saracağı güzelliği vişne reçeli ile eşit şartlarda olan bir reçel. İster kabuğundan ister de sadece içinden yapabileceksiniz. Pişirirken biraz da  kabuk tarçın ekleyebilirsiniz...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017