recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
İsyan İncir Reçeli
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Güneşte Reçel Yapımı
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Nar Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Organik Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Tüm Sayfalar >>









İsyan İncir Reçeli

İsyan incir reçeli, bu tanımlama sanırız incir reçelinin oldukça zahmetli yapımından kaynaklanıyordur. Özellikle ham incir, erkek incir reçeli yaparken incecik kabuklarının soyulma aşamasında, bunların acılığını gidermek için yapılan çalışmalarda isyan etmemek elde değil. Ancak incir reçelini sevenler tüm bu zorluklara katlanırlar. İncir reçeli olgun incirlerden yapılabildiği gibi, incirin henüz olgunlaşmadığı dönemde ya da erkek incir, ilek incir gibi isimlerle anılan incirden de yapılabilir. Bu incirlerin olgunlaşması söz konusu değildir. Eğer bu şekilde reçel olarak değerlendirilmezse, ağacın başında çürürler. Bir süre sonra ilek arıları içine yumurtalarını bırakarak, incirlere oluşan sineklere asıl incirleri döller. Bu nedenle aslında kıymetli incirlerdir. Bunu köylüler sineklendiğinde toplar ve satarlar. Bunları alanlar kendi incir ağaçlarının verimli olması için alırlar. Reçel yapımında kullanılan erkek incirlerin en makbul olanı küçük olanlardır. İsyan incir reçeli hazırlandıktan sonra, sizlere sanki kestane şekeri tüketiyormuşsunuz gibi bir his verebilir. Gerçekten oldukça lezzetli bir reçel ortaya çıkıyor. Şimdi birlikte isyan incir reçelini hazırlamaya başlayalım.

İsyan incir reçeli için gerekli malzemeler

  • 1 kg erkek incir
  • 6 su bardağı toz şeker
  • 6 su bardağı su
  • Yarım limon
  • Arzuya göre karanfil, bir parça kabuklu tarçın ya da bir parça zencefil

İsyan incir reçeli yapımı

Önce incirleri iyice yıkayın ve sap kısımlarını dikkatlice kesin. Bu şekilde işlem yaparken incirler bazı ciltlerde alerjik etkiye neden olabilir. Bu yüzden eldiven kullanmanızı tavsiye ederiz. İncirlerin boyları oldukça küçük olursa, bunların alt kısımlarını bıçak yardımıyla delin ya da küçük şekilde oyun. Bunları tencerenin içinde kaynattığınız suyun içine atın. Üzerine düz bir kapak örterseniz incirler suyun dibine çöker. Bunları 10 dakika süreyle kaynatın. Daha sonra süzerek, soğuk suyun içine koyun. Su ılındığında, suyu yine soğuk olanla değiştirin. Suyun içinden aldığınız incirleri sıkarak, içindeki acılığın gitmesine yardımcı olun. Eğer acılığı devam ediyorsa, incirleri kaynayan suyun içinde 5 dakika daha pişirin. Yine soğuk suyun içine atın.

İsyan İncir Reçeli

Soğuk suyun içindeki incirleri teker teker alın ve elinizle sıkarak içindeki suyu alın. Çünkü incir bir sünger gibi suyu içine çeker. Hatta üzerlerine bir ağırlık koyarak bir süre suyunu atmasını bekleyebilirsiniz. Başka bir tencerenin içine toz şekeri, suyu, karanfil ya da diğer malzemeleri koyarak, kaynatmaya başlayın. Bu şurup 10 dakika kadar kaynayınca, reçelin şurubu kıvamına gelince içine incirleri atabilirsiniz. Artık isyan incir reçelinin başından ayrılmayın. Sıkça kevgirle incirleri şurubun içine batırın ve incirlerin şerbeti emmesini sağlayın. Buna ağır ateşte 5 dakika kadar devam edin. Artık iri köpükler oluşmaya başladığında incir reçelini kavanoza koyabilirsiniz. Eğer reçeliniz uzun süre kalacaksa, ılındığında kapağını ters çevirerek vakum etkisi yaratın. Kuru ve serin bir yerde saklayın. İsyan incir reçeli kahvaltılarınızı renklendirmeye hazır.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 16:13:22

İsyan İncir Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "İsyan İncir Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Rendelenmiş Ayva Reçeli

Rendelenmiş ayva reçeli: Ayva reçeli reçel çeşitleri arasında en çok bilinen reçel türleri arasında yer almaktadır. Ayva reçeli eşsiz bir lezzete sahip olan bir reçeldir. Kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan reçel çeşit...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde bar...

Cevizli Ayva Reçeli

Cevizli Ayva Reçeli, Türk mutfağında reçel olmadan sabah kahvaltısı düşünülemez. Sabah kahvaltılarının  vazgeçilmezi olan ve birçok çeşidi bulunan reçel çeşitleri arasında cevizli ayva reçeli tercih edilmektedir. Son zamanlarda re...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Kızılcık Reçeli

Kızılcık reçeli, ekşi tadı ile bilinen kızılcık reçeli, mutfaklarda farklı şekillerde kullanılır. Hamaratlı kadınlar, kızılcık reçeli yaparak birçok tatlının sosunda bu reçeli kullanabiliyorlar. Ekşimsi ve mayhoş tada sahip reç...

Bergamot Reçeli

Bergamot reçeli; nefis kokusu ile herkesin çok sevdiği bir reçel çeşitidir. Bergamot tadı ve kokusu oldukça etkileyici bir turunçtur. Ülkemizde Akdeniz bölgesinde yetişen bergamot aroma olarak pek çok şeyde kullanılmaktadır. Bunla...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Kabak Reçeli Kireç

Kabak reçeli kireç, canınız tatlı bir şeyler istediğinde ağız tadıyla yiyebileceğiniz bir reçel yada tatlı da diyebiliriz kabak reçeli için. Çıtır çıtır ve ağzınıza aldığınızda kolayca yiyebileceğiniz harika bir lezzet. Bu reçeli...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017