recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Havuç Reçeli

Havuç reçeli, Ülkemizde bolca tüketilen havuç reçeli sofralarımızın vazgeçilmez bir besin türüdür. Havucun kolay elde edilir olması havuç reçelinin de ulaşılır olmasına olanak sağlamaktadır. Havuç reçelinin yapılışı oldukça kolaydır ve herkes evinde rahat bir şekilde yapabilir. Son derece sağlıklı bir besin kaynağı olan havuç reçeli satın alınırken önceliği ev yapımı havuç reçellerine vermeliyiz. Şimdi havuç reçelinin faydalarını söyleyelim;
  • Havuç reçelinin kalorisi gerçekten çok düşüktür ama insanı uzun süre tok tutabilme özelliğine sahip olması havuç reçelini vazgeçilmez kılmaktadır. Bu nedenle zayıflamak isteyen insanlar çekinmeden bu besini tüketmelerinde bir sakınca bulunmamaktadır.
  • Sindirim sistemine ve karaciğere yardımcı olmaktadır ve bu nedenle  kabızlık sorununun önüne geçer.
  • Havuç cildi güzelleştirmektedir. Bu nedenle havuç reçelinin de buna etkisi büyük olacaktır.
Faydalarını bu şekilde sıraladığımız havuç reçelinin tarifini de şöyle tanımlayabiliriz.Havuç reçeli daha öncede söylediğimiz gibi ulaşılması ve yapımı oldukça kolaydır. Herkes rahatlıkla evinde yapabilmektedir.

 Havuç reçelinin malzemeleri
  • 4 kilo gram havuç
  • 3 kilo gram toz şeker
  • 1,5 adet limon suyu ve limon kabuğunun rendelenmiş hali
  • 1,5 adet portakal suyu
  • 4 adet çubuk tarçın
  • 15 su bardağı su
Havuç ReçeliHavuç reçeli tarifi

Öncelikle elimizde bulunan bütün havuçları soyarak kabuklarından ayırınız ve 15 su bardağı su bardağı suyu elimizde bulunan şeker ile karıştırarak geniş bir tencereye koyun ve pişerken sürekli olarak durmadan karıştıralım. Şerbetli su koyulaşmaya başladığında tarçınları içine ekleyelim.Daha sonra şerbet kıvamını alan şerbet suyumuzun için soyduğumuz havuçları bırakarak ve kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak havuçların şerbeti çekerek yumuşayana kadar karıştırın.Limon ve portakal suyunu rendelenmiş limon rendesini tencereye ekleyerek tencerenin ağzını sıkıca kapatın ve 7-8 dakika daha kaynatın.Önceden attığımız tarçınları içerisinden alarak yaptığımız havuç reçelinin soğumasını bekleyin ve soğuduktan sonra cam kavanozlarda, serin yerlerde muhafaza edelim.

Tarifini de bu şekilde anlattığımız havuç reçeli yapılırken üzerinde oluşan köpükleri kaşık ve buna benzer şeylerle alalım. Bu şekilde reçelimizin bozulmasını engellemiş olacağız. Özellikle kış aylarında yenmesi sizleri hastalıklardan oldukça koruyarak bağışıklık sistemini düzenlemektedir. Özellikle bebeklerin bu besini tüketmesi onlar için çok sağlıklıdır. Güzel bir kahvaltı besini olan havuç reçeli sofralarımızı süslemektedir.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 16:14:59

Havuç Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Havuç Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göster...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde bar...

Portakal Reçeli

Portakal reçeli, Pişirirken evinizde mis gibi kokunun saracağı güzelliği vişne reçeli ile eşit şartlarda olan bir reçel. İster kabuğundan ister de sadece içinden yapabileceksiniz. Pişirirken biraz da  kabuk tarçın ekleyebilirsiniz...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017