recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
İsyan İncir Reçeli
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Güneşte Reçel Yapımı
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Nar Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Organik Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Tüm Sayfalar >>









Domates Reçeli

Domates reçeli, ilk etapta akla domatesten reçel mi olur gibi sorular gelebilir. Fakat domates reçeli oldukça lezzetli bir reçeldir. 

Domates reçeli yapımı için gerekli malzemeler;
  • 1 kilo uzun domates (bu domates türüne Tukaş domatesi denilmektedir.Bu domatesin özelliği daha etli olmasıdır.)
  • Domates adedi kadar kabuğu soyulmuş badem
  • 1 kilogram şeker
  • 1 yada 2 su bardağı su
  • 2 litre su (kireç için)
  • 2 yemek kaşığı sönmemiş kireç 
  • 1 paket vanilya 
  • 4 yada 5 parça limon tuzu
Domates Reçeli
Domates reçeli yapılışı; domatesler sıcak suya koyulur ve kolay soyulması için beş dakika bekletilir. Domateslerin kabukları soyulur. Domateslerin sapları kabak oyacağı ile açılır ve domatesler yırtılmadan bıçak yardımı ile içinin çekirdekleri çıkartılır. İki litre soğuk suyun içine iki yemek kaşığı kireç koyulup karıştırılır ve kireç dibe çökene kadar bekletilir. Daha sonra dib ini kaldırmadan suyu yavaşça başka bir kaba boşaltılır ve domatesler bu suya atılır. 1 saat kadar bekletilir. Domateslerin hepsi suda olmalıdır. Üzerine ağırlık yapacak bir tabak koyulmalıdır. Reçeli pişirmek için şerbet hazırlanır. Su miktarını domateslerin miktarına göre ayarlanır. Su ve şeker tencereye konulur ve biraz koyulaşana kadar kaynatılır. Daha sonra vanilya eklenir. Domatesler kireçli sudan alınıp yıkanır ve içlerine soyulmuş bademler konulur. Domatesler olmuş şerbetin içine yan yana boşluk kalmadan düzgünce dizilir. Reçel domatesler pişene kadar kaynatılır. Yaklaşık 1 saat kadar kaynatılır. Domatesler kireçli suda durdukları için yumuşamıyor ve dağılmıyor. Reçel istenilen kıvama gelince limon tuzu katılır ve iki üç dakika daha kaynatılır ocağın altı kapatılır. Soğuduktan sonra kavanozlara konulur.

Domatesin kabuklarını soymak için püf noktalar: Domateslerin kabuklarını soymak için çeşitli yöntemler kullanılmaktadır. Domatesleri yuvarlak kısımlarından saplarına doğru kazır gibi sürtülürse kabuklu etli kısım arasında bir ayrılma meydana gelir. Üstten bıçağın ucuyla herhangi bir yerinden kabuk delinip, hafifçe kaldırılırsa zar gibi kolayca soyulur. Ayrıca domates kaynar suda bir iki saniye ve soğuk suda bir dakika tutulduktan sonra bıçağın ucu ile herhangi bir yerinden zar gibi kabuk yakalanarak soyulabilir.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 17:04:47

Domates Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Domates Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Frenk Üzümü Reçeli

Frenk üzümü reçeli, çok faydalı, bol vitaminli bir meyve olan frenk üzümünden yapılır. Kırmızı, siyah ve sarı renklerde olabilen bu üzümün reçelini kendine has tadıyla, başka bir şey eklemeden yapabileceğiniz gibi, limon, tarçın,...

Siyah Üzüm Reçeli

Siyah Üzüm Reçeli; Yaz meyvelerinden olan siyah üzümü  kışın da sofranız da görmek istiyorsanız reçelini yapabilirsiniz. Siyah üzüm reçeli diğer reçel türleri arasında daha tercih edilmektedir. Siyah üzüm reçeli tadıyla ve görünüş...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde bar...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Siyah Erik Reçeli

Siyah Erik Reçeli; Siyah eriğin faydaları saymakla bitmez. Son yıllarda oldukça popüler olan siyah eriğin pek çok tatlı çeşidide yapılmaktadır.  Ben ilk kez yaptığım ve kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan siyah erik reçeli tar...

Hünnap Reçeli

Hünnap reçeli, hünnap Çin'de çok eskilerden beri bilinen ve şifa kaynağı olarak kullanılan ve tüketilen bu meyve oldukça düşük kalorili bir besindir. Fakat verdiği enerji çok yüksektir. Çok ince kabuklu olan bu meyvenin hazmı çok...

Olgun İncir Reçeli Tarifi

Olgun incir reçeli tarifi, için vereceğimiz tariften faydalanabilirsiniz.Kahvaltıların olmazsa  olmazı reçeller rengarenk görüntüleri ve lezzetleri ile donatırlar sofralarımızı. İncir reçeli de onlardan bir tanesidir. Olgun incir...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Cevizli İncir Reçeli

Cevizli incir reçeli hem kahvaltıların baş tacı hem de çocukların yemeye doyamayacağı son derece faydalı bir enerji deposu. Eğer farklı tatlar denemek istiyorsanız ve çilek, vişne, ayva gibi reçel çeşitlerinden sıkıldıysanız size...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2017