recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
İsyan İncir Reçeli
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Güneşte Reçel Yapımı
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Nar Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Organik Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Tüm Sayfalar >>









Domates Reçeli

Domates reçeli, ilk etapta akla domatesten reçel mi olur gibi sorular gelebilir. Fakat domates reçeli oldukça lezzetli bir reçeldir. 

Domates reçeli yapımı için gerekli malzemeler;
  • 1 kilo uzun domates (bu domates türüne Tukaş domatesi denilmektedir.Bu domatesin özelliği daha etli olmasıdır.)
  • Domates adedi kadar kabuğu soyulmuş badem
  • 1 kilogram şeker
  • 1 yada 2 su bardağı su
  • 2 litre su (kireç için)
  • 2 yemek kaşığı sönmemiş kireç 
  • 1 paket vanilya 
  • 4 yada 5 parça limon tuzu
Domates Reçeli
Domates reçeli yapılışı; domatesler sıcak suya koyulur ve kolay soyulması için beş dakika bekletilir. Domateslerin kabukları soyulur. Domateslerin sapları kabak oyacağı ile açılır ve domatesler yırtılmadan bıçak yardımı ile içinin çekirdekleri çıkartılır. İki litre soğuk suyun içine iki yemek kaşığı kireç koyulup karıştırılır ve kireç dibe çökene kadar bekletilir. Daha sonra dib ini kaldırmadan suyu yavaşça başka bir kaba boşaltılır ve domatesler bu suya atılır. 1 saat kadar bekletilir. Domateslerin hepsi suda olmalıdır. Üzerine ağırlık yapacak bir tabak koyulmalıdır. Reçeli pişirmek için şerbet hazırlanır. Su miktarını domateslerin miktarına göre ayarlanır. Su ve şeker tencereye konulur ve biraz koyulaşana kadar kaynatılır. Daha sonra vanilya eklenir. Domatesler kireçli sudan alınıp yıkanır ve içlerine soyulmuş bademler konulur. Domatesler olmuş şerbetin içine yan yana boşluk kalmadan düzgünce dizilir. Reçel domatesler pişene kadar kaynatılır. Yaklaşık 1 saat kadar kaynatılır. Domatesler kireçli suda durdukları için yumuşamıyor ve dağılmıyor. Reçel istenilen kıvama gelince limon tuzu katılır ve iki üç dakika daha kaynatılır ocağın altı kapatılır. Soğuduktan sonra kavanozlara konulur.

Domatesin kabuklarını soymak için püf noktalar: Domateslerin kabuklarını soymak için çeşitli yöntemler kullanılmaktadır. Domatesleri yuvarlak kısımlarından saplarına doğru kazır gibi sürtülürse kabuklu etli kısım arasında bir ayrılma meydana gelir. Üstten bıçağın ucuyla herhangi bir yerinden kabuk delinip, hafifçe kaldırılırsa zar gibi kolayca soyulur. Ayrıca domates kaynar suda bir iki saniye ve soğuk suda bir dakika tutulduktan sonra bıçağın ucu ile herhangi bir yerinden zar gibi kabuk yakalanarak soyulabilir.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 17:04:47

Domates Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Domates Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Rüyada Çilek Reçeli Yemek

Rüyada çilek reçeli yemek, rüya sahibi için hayırlı bir kısmet anlamındadır. Bu rüya görenlere muratlarına nail olmayı, isteklerine kavuşmayı işarete eder. Çilek reçeli yemek kişiye tez zamanda mutlu olacağı bir habere ulaştırır....

Rüyada Reçel Yemek

Rüyada reçel yemek, rüya sahibinin yaşamındaki güzel gelişmelerin yakın olduğuna tabir edilir. Kişi isteklerine daha kolay kavuşur, hem iş yaşamından yana, hem de aile yaşamından yana şansı yaver gider. Bu rüyayı gören kişilerin b...

Nektari Reçeli

Nektari Reçeli, Nektari, ana vatanı kesin olarak bilinmemekle birlikte dünya geneline Çin den yayıldığı düşünülen, gülgiller ailesine mensup bol sulu ve tatlı bir yaz meyvesidir. Ülkemizde en çok Bursa ve Akdeniz bölgelerinde yeti...

Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Sarı kiraz reçeli nasıl yapılır konusuna başlamadan önce şunu belirtelim, sıcak havaların hüküm sürdüğü bugünlerde reçelin yapılması için gerekli olan malzemeleri kolayca temin edebilirsiniz. Reçelin yapılışı oldukça kolay olduğun...

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin her bölgesinde yapılan güzel bir reçel türüdür. Reçel genellikle kahvaltılarımız da yerini alan şekerli bir karışımdır ve daha çok meyvelerden yapılmaktadır. Oktay Usta Ayva Re...

Ev Yapımı Reçel

Ev yapımı reçel çok tercih edilmekte olan ve kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olan bir tat olarak bilinmektedir. Evde yapılmakta olan reçeller genel olarak hazır olan reçellere göre daha sağlıklı olmaktadır ve çoğu kişinin tercihi d...

Ahududu Reçeli

Ahududu Reçeli,  reçelsiz bir kahvaltı sofrası düşünülemez tabi ki. Yaz meyveleri bitmeden harekete geçip, kış kahvaltıları için nefis reçeller hazırlamayı unutmamak gerekiyor. Kış aylarında nefis tadıyla kahvaltınıza yazı getirer...

Çilek Reçeli Kaç Kalori

Çilek Reçeli Kaç Kalori, çilek B,C,E vitaminleri, folik asit, potasyum, manganez ve bakır mineralleri bakımından oldukça zengin içerikler taşıyan bir yaz meyvesidir. Lif içeriği açısından oldukça yüksek olan çilek, vücudun gücünü...

Zambak Reçeli

Zambak reçeli, Zambak çoğumuzun bahçesinde yetiştirdiği ve çoğu annemize sevgilimize buket olarak getirdiğiniz çiçeğin reçelinin yapıldığını biliyor muydunuz? Takibi çoğumuz şaşırıp bilmediğimizi söyleyeceğiz. Zambak yüz on çeşidi...

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır, Vişne çok faydalı bir meyve olup, içermiş olduğu A, C ve E vitaminleri gibi günlük diyetimizin vazgeçilmez unsurlarını barındırır. Aynı zamanda yüksek oranda içermiş olduğu Beta-karoten de güçlü bir ant...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2016