recel.gen.tr
reçel

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Domates Reçeli

Domates reçeli, ilk etapta akla domatesten reçel mi olur gibi sorular gelebilir. Fakat domates reçeli oldukça lezzetli bir reçeldir. 

Domates reçeli yapımı için gerekli malzemeler;
  • 1 kilo uzun domates (bu domates türüne Tukaş domatesi denilmektedir.Bu domatesin özelliği daha etli olmasıdır.)
  • Domates adedi kadar kabuğu soyulmuş badem
  • 1 kilogram şeker
  • 1 yada 2 su bardağı su
  • 2 litre su (kireç için)
  • 2 yemek kaşığı sönmemiş kireç 
  • 1 paket vanilya 
  • 4 yada 5 parça limon tuzu
Domates Reçeli
Domates reçeli yapılışı; domatesler sıcak suya koyulur ve kolay soyulması için beş dakika bekletilir. Domateslerin kabukları soyulur. Domateslerin sapları kabak oyacağı ile açılır ve domatesler yırtılmadan bıçak yardımı ile içinin çekirdekleri çıkartılır. İki litre soğuk suyun içine iki yemek kaşığı kireç koyulup karıştırılır ve kireç dibe çökene kadar bekletilir. Daha sonra dib ini kaldırmadan suyu yavaşça başka bir kaba boşaltılır ve domatesler bu suya atılır. 1 saat kadar bekletilir. Domateslerin hepsi suda olmalıdır. Üzerine ağırlık yapacak bir tabak koyulmalıdır. Reçeli pişirmek için şerbet hazırlanır. Su miktarını domateslerin miktarına göre ayarlanır. Su ve şeker tencereye konulur ve biraz koyulaşana kadar kaynatılır. Daha sonra vanilya eklenir. Domatesler kireçli sudan alınıp yıkanır ve içlerine soyulmuş bademler konulur. Domatesler olmuş şerbetin içine yan yana boşluk kalmadan düzgünce dizilir. Reçel domatesler pişene kadar kaynatılır. Yaklaşık 1 saat kadar kaynatılır. Domatesler kireçli suda durdukları için yumuşamıyor ve dağılmıyor. Reçel istenilen kıvama gelince limon tuzu katılır ve iki üç dakika daha kaynatılır ocağın altı kapatılır. Soğuduktan sonra kavanozlara konulur.

Domatesin kabuklarını soymak için püf noktalar: Domateslerin kabuklarını soymak için çeşitli yöntemler kullanılmaktadır. Domatesleri yuvarlak kısımlarından saplarına doğru kazır gibi sürtülürse kabuklu etli kısım arasında bir ayrılma meydana gelir. Üstten bıçağın ucuyla herhangi bir yerinden kabuk delinip, hafifçe kaldırılırsa zar gibi kolayca soyulur. Ayrıca domates kaynar suda bir iki saniye ve soğuk suda bir dakika tutulduktan sonra bıçağın ucu ile herhangi bir yerinden zar gibi kabuk yakalanarak soyulabilir.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 17:04:47

Domates Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Domates Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

İsyan İncir Reçeli

İsyan incir reçeli, bu tanımlama sanırız incir reçelinin oldukça zahmetli yapımından kaynaklanıyordur. Özellikle ham incir, erkek incir reçeli yaparken incecik kabuklarının soyulma aşamasında, bunların acılığını gidermek için yapı...

Nar Reçeli

Nar reçeli, kırmızı reçel grubuna girdiği için yapımı aşamasında çok köpüklü olacaktır. Köpüklerin alınmasına dikkat edilmelidir, çünkü lezzet bakımından bu çok önemlidir. Bu nedenle, reçelin fazla köpürmesine engel olmak için b...

Karadut Reçeli

Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeylerden bir tanesi, karadut reçelinin kırmızı reçeller kategorisine girmesi n...

Organik Reçel

Organik reçel, Organik reçeller çeşitli meyvelerin kaynatılarak yapılan bir tatlı türüdür. Bu tatlı türü kahvaltılarımızın olmasa olmazlarından biridir. Reçeller içerdiği vitaminler nedeniyle çok fazla tavsiye edilmektedir. En çok...

Kiraz Reçeli

Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az 4 ünde kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerindendir kiraz reçeli. Güzel kiraz re...

Karpuz Reçeli

Karpuz reçeli, yapılışı en ilginç reçellerden birisidir. Yapılış şekli genel olarak kabak reçeli, domates reçeli, armut reçeli gibi kalın kabuklu meyve ve sebze reçellerinin yapılış şekliyle birbirine benzemektedir. Karpuz reçe...

Kestane Reçeli

Kestane reçeli, öncelikle kestane bir kış meyvesidir ve bu reçelin de kışın yapılması gerekir. Mevsiminde yapıldığı takdir de lezzeti daha bir güzel olacaktır. Reçeller genelde kahvaltıda tüketilen şekerli gıdalardır. Ancak tatl...

Çilek Reçeli Kaç Kalori

Çilek Reçeli Kaç Kalori, çilek B,C,E vitaminleri, folik asit, potasyum, manganez ve bakır mineralleri bakımından oldukça zengin içerikler taşıyan bir yaz meyvesidir. Lif içeriği açısından oldukça yüksek olan çilek, vücudun gücünü...

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır

Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi doyumsuz olmaz vallahi ülkemizin en güzel meyvelerinden olup oldukça Türk halkı...

Yeşil Erik Reçeli

Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk halkı genelikle çokça tükettiği  bir meyve olan yeşil eriği çok fazla tüketmektey...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2015