recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Domates Reçeli

Domates reçeli, ilk etapta akla domatesten reçel mi olur gibi sorular gelebilir. Fakat domates reçeli oldukça lezzetli bir reçeldir. 

Domates reçeli yapımı için gerekli malzemeler;
  • 1 kilo uzun domates (bu domates türüne Tukaş domatesi denilmektedir.Bu domatesin özelliği daha etli olmasıdır.)
  • Domates adedi kadar kabuğu soyulmuş badem
  • 1 kilogram şeker
  • 1 yada 2 su bardağı su
  • 2 litre su (kireç için)
  • 2 yemek kaşığı sönmemiş kireç 
  • 1 paket vanilya 
  • 4 yada 5 parça limon tuzu
Domates Reçeli
Domates reçeli yapılışı; domatesler sıcak suya koyulur ve kolay soyulması için beş dakika bekletilir. Domateslerin kabukları soyulur. Domateslerin sapları kabak oyacağı ile açılır ve domatesler yırtılmadan bıçak yardımı ile içinin çekirdekleri çıkartılır. İki litre soğuk suyun içine iki yemek kaşığı kireç koyulup karıştırılır ve kireç dibe çökene kadar bekletilir. Daha sonra dib ini kaldırmadan suyu yavaşça başka bir kaba boşaltılır ve domatesler bu suya atılır. 1 saat kadar bekletilir. Domateslerin hepsi suda olmalıdır. Üzerine ağırlık yapacak bir tabak koyulmalıdır. Reçeli pişirmek için şerbet hazırlanır. Su miktarını domateslerin miktarına göre ayarlanır. Su ve şeker tencereye konulur ve biraz koyulaşana kadar kaynatılır. Daha sonra vanilya eklenir. Domatesler kireçli sudan alınıp yıkanır ve içlerine soyulmuş bademler konulur. Domatesler olmuş şerbetin içine yan yana boşluk kalmadan düzgünce dizilir. Reçel domatesler pişene kadar kaynatılır. Yaklaşık 1 saat kadar kaynatılır. Domatesler kireçli suda durdukları için yumuşamıyor ve dağılmıyor. Reçel istenilen kıvama gelince limon tuzu katılır ve iki üç dakika daha kaynatılır ocağın altı kapatılır. Soğuduktan sonra kavanozlara konulur.

Domatesin kabuklarını soymak için püf noktalar: Domateslerin kabuklarını soymak için çeşitli yöntemler kullanılmaktadır. Domatesleri yuvarlak kısımlarından saplarına doğru kazır gibi sürtülürse kabuklu etli kısım arasında bir ayrılma meydana gelir. Üstten bıçağın ucuyla herhangi bir yerinden kabuk delinip, hafifçe kaldırılırsa zar gibi kolayca soyulur. Ayrıca domates kaynar suda bir iki saniye ve soğuk suda bir dakika tutulduktan sonra bıçağın ucu ile herhangi bir yerinden zar gibi kabuk yakalanarak soyulabilir.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 17:04:47

Domates Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Domates Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin her bölgesinde yapılan güzel bir reçel türüdür. Reçel genellikle kahvaltılarımız da yerini alan şekerli bir karışımdır ve daha çok meyvelerden yapılmaktadır. Oktay Usta Ayva Re...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Cevizli Ayva Reçeli

Cevizli Ayva Reçeli, Türk mutfağında reçel olmadan sabah kahvaltısı düşünülemez. Sabah kahvaltılarının  vazgeçilmezi olan ve birçok çeşidi bulunan reçel çeşitleri arasında cevizli ayva reçeli tercih edilmektedir. Son zamanlarda re...

Reçelli Kurabiye Tarifi

Reçelli kurabiye tarifi gün içinde tatlı ihtiyacını lezzetli bir şekilde gidermek isteyenler için ideal bir tariftir. Yapımı oldukça basit ve hızlı olmasının yanı sıra hemen hemen her tür reçel ile yapılabilir. Hamura katacağınız...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Portakal Reçeli

Portakal reçeli, Pişirirken evinizde mis gibi kokunun saracağı güzelliği vişne reçeli ile eşit şartlarda olan bir reçel. İster kabuğundan ister de sadece içinden yapabileceksiniz. Pişirirken biraz da  kabuk tarçın ekleyebilirsiniz...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde bar...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Eylül - 2017