recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
İsyan İncir Reçeli
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Güneşte Reçel Yapımı
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Nar Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Organik Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Tüm Sayfalar >>









Bergamot Reçeli

Bergamot reçeli; nefis kokusu ile herkesin çok sevdiği bir reçel çeşitidir. Bergamot tadı ve kokusu oldukça etkileyici bir turunçtur. Ülkemizde Akdeniz bölgesinde yetişen bergamot aroma olarak pek çok şeyde kullanılmaktadır. Bunların en başında da çay gelir. Kışa girerken hepimizi tatlı bir telaş sarar. En severek yaptığım kış hazırlığı ise reçeldir. Bir ya da iki çeşit reçel yapmak yerine küçük kavanozlara farklı reçeller yapmayı tercih ederim. Eğer siz de benim gibi farklı lezzetler denemeyi seviyorsanız bergamot reçelini mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Şimdiden herkese kolay gelsin... 

Bergamot reçeli için gerekli malzemeler.
  • 6 tane bergamot,
  • 1 kilo toz şeker,
  • Yarım su bardağı bergamot suyu, 
  • 1,5 su bardağı su,
  • Yarım limon suyu.
  • 2 dal karanfil.
Hazırlanışı: Bergamot reçeli meyvenin kabukları ile yapılır. Bunun için bergamotları iyice yıkayın. Daha sonra Kabuğunu soyun ve beyaz kısımlarından ayırarak kabuklarını küçük küçük doğrayın. Suyunu da bir kaba sıkın. Soyduğunuz kabukları bir kaç gün bekletin ve bir ipe dizerek serin bir yerde kurumasını sağlayın Kuruyan kabukları yıkayın ve tencereye boşaltın. Üzerine soğuk suyu ilave ederek yaklaşık 10 dakika kaynatarak acı suyun çıkmasını sağlayın ve bu suyu dökün. Bu işlemi bir kaç kere tekrarlarsanız reçeliniz daha lezzetli olacaktır. En son aşamada üzerine tekrar su ekleyin ve tencerenin ağzını kapatarak buzdolabında yaklaşık 5-6 gün bekletin. Ancak günde bir kez bu suyu değiştirmeniz gerekmektedir. Bergamot kabuklarındaki acılığın gittiğine emin olduğunuzda reçeli kaynatmaya başlayabilirsiniz. Bunun için tencerenin içerisine bergamot suyunu ve soğuk suyu doldurun. Kaynamaya başladığında toz şekeri de ilave ederek şeker eriyene kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Üzerine meyvenin kabuklarını da ekleyerek reçel kıvamına gelene kadar kısık ateşte kaynatın. Ocağın altını kapatmadan önce içerisine karanfil ve limon suyunu da katın. Ocağın altını kapatın. 

Reçelinizin uzun süre bozulmamasını isterseniz ılık halde iken kavanoza boşaltın ve bir kaç gün boyunca gündüz ağzı açık güneş gören bir yerde bekletin. Güneş gören reçel hem daha kıvamlı bir hal alır hem de daha uzun sürede tüketmeniz kolaylaşır. Bergamot reçeliniz hazır. Eğer kış mevsimine saklamak isterseniz kaynar halde iken kavanoza boşaltın ve ağzını sıkıca kapatarak kavanozun kapağı alta gelecek şekilde 1 gün bekletin. Kapak içeriye doğru çökmüş ise tutmuş demektir. Şimdiden herkese afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 12.11.2016 15:16:59

Bergamot Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Bergamot Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Rendelenmiş Ayva Reçeli

Rendelenmiş ayva reçeli: Ayva reçeli reçel çeşitleri arasında en çok bilinen reçel türleri arasında yer almaktadır. Ayva reçeli eşsiz bir lezzete sahip olan bir reçeldir. Kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan reçel çeşit...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde bar...

Cevizli Ayva Reçeli

Cevizli Ayva Reçeli, Türk mutfağında reçel olmadan sabah kahvaltısı düşünülemez. Sabah kahvaltılarının  vazgeçilmezi olan ve birçok çeşidi bulunan reçel çeşitleri arasında cevizli ayva reçeli tercih edilmektedir. Son zamanlarda re...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Kızılcık Reçeli

Kızılcık reçeli, ekşi tadı ile bilinen kızılcık reçeli, mutfaklarda farklı şekillerde kullanılır. Hamaratlı kadınlar, kızılcık reçeli yaparak birçok tatlının sosunda bu reçeli kullanabiliyorlar. Ekşimsi ve mayhoş tada sahip reç...

Bergamot Reçeli

Bergamot reçeli; nefis kokusu ile herkesin çok sevdiği bir reçel çeşitidir. Bergamot tadı ve kokusu oldukça etkileyici bir turunçtur. Ülkemizde Akdeniz bölgesinde yetişen bergamot aroma olarak pek çok şeyde kullanılmaktadır. Bunla...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Kabak Reçeli Kireç

Kabak reçeli kireç, canınız tatlı bir şeyler istediğinde ağız tadıyla yiyebileceğiniz bir reçel yada tatlı da diyebiliriz kabak reçeli için. Çıtır çıtır ve ağzınıza aldığınızda kolayca yiyebileceğiniz harika bir lezzet. Bu reçeli...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017